Originalrezept:
Stoß Weinbeer mit Mandeln / streich sie durch mit Hausenblasen / die im Wasser gesotten ist / streichs wol dick durch / vnd machs süß / setzs auff Kolen / vnd rürs biß auffseudt / laß kalt werden / vnd geuß in model / laß gestehen / so wirt es schön vnnd zierlich / thu es herauß / vnd richt es an / geuß Weichselsalsen / die mit Zimmet durchgestrichen / vnnd fein kalt ist / darvnter. Seind aber die Weichsel frisch / so stoß sie mit den Kern / streich sie mit gestossenem Zimmet durch / vnnd geuß vnter den Mandelkäß. Hastu aber gesottene Salsen / die vorhin gesotten ist von allerley Gewürtz vnnd Zucker / so nim darvon / vnnd zertreibs wol dünn mit Wein / so ist es auch gut darvnter.
Kategorisierung:
Kuchen & Torten:Hauptzutaten: Gewürze, Hausenblase, Mandelkäse, Wange, Weichselsaft, Wein, Weißwein, Zimt, Zucker
Transkription:
Maximilian Schmidauer
Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "[Mandelkäs mit Weinbeer.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 11, Nr. 03,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=mandelkaes-mit-weinbeer (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)