Originalrezept:
Nim Mandel vnd Quittensafft / streich jn durch mit Hausenblasen / vnd machs wol süß / setzts auff Kolen / vnd rürs vmb / biß auffseudt / vnnd laß kalt werden / geuß in einen Model / vnd laß gestehen / vnd wenn du es wilt an richten / so kanstu ein braune Brüh darvnter thun / es sey von Weichselsalsen / oder von Quittensafft / daß dick wirt / daß mans schneiden kan / so ist es lieblich vnd gut zu essen.
Kategorisierung:
Kuchen & Torten:Hauptzutaten: Hausenblase, Mandeln, Quittensaft, Sauce (braun), Weichselsauce
Transkription:
Maximilian Schmidauer
Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "[Mandelkäs mit Quittensafft.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 11, Nr. 04,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=mandelkaes-mit-quittensafft (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)