Originalrezept:
Nim(m) Eyer / die hart gesotten / vnnd sauber geschelt seyn / schneidt sie viertel weiß / oder rundt vndd dünn. Nim(m) Butter in ein Pfannen / mach sie heiß / vnd wirff die harten Eyer darein / rößt si wol in der Butter / vnd versaltz sie nicht / thu sauren Senff / der mit Essig angemacht ist darein / wirffs zwey oder dreymal mit dem Senff vmb in der Pfannen / gibs warm auff ein Tisch / so ist es gut vnd wolgeschmack.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Eyer mit Senf].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 068,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=eyer-mit-senf (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)