Originalrezept:
Brenn Grieß eyn in lauter Butter / die warm ist / wenn die Milch seudt / so rür es eyn / daß nicht knollicht wirt / laß darnach sieden. Vnd ist wenig Grieß eyngebrennt / daß dünn ist / so nim(m) Eyer / vnnd zerschlag sie wol / gelbs ein wenig / vnd laß durch ein Härin Tuch lauffen / rür die Eyer in das Muß / so wirt es fein dick / saltz es darnach ab / vnnd machs braun mit einer heissen Hafendeck / sträw Driet darüber / so wirdt es gut vnd auch wolgeschmack.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Grieß mit Hafendeck].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 088,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=griess-mit-hafendeck (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)