Originalrezept:
Höle das weiß Kraut auß / nim(m) Kalbfleisch / vnd setz es zu mit einer Brüh / sonderlich das bretig / das kein Bein hat / wenns gesotten ist / so thu es herauß / vnd küls auß / hacks klein mit Rindern Feißt vnnd Speck / pfeffers vnd gelbs. Nim(m) kleine Rosein darvnter / vnd vberquellte Vögel / füll (daß) Kraut darmit / vnnd füll den Spundt zu / daß die Füll nicht herauß steig / seig ein Rindtfleischbrüh / die lindt gesaltzen ist / darüber / vnd laß darmit sieden / so wirdt es gut vnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Gemüse & Eier:Hauptzutaten: Kalbfleisch, Pfeffer, Rinderbrühe, Rinderfett, Rosinen, Salz, Speck, Vögel, Weißkraut
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Gefülltes weiß Kraut].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 114,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=gefuelltes-weiss-kraut (25.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)