Originalrezept:
Nim(m) ein neuwen Krug / schmier jhn innwendig wol mit zerlassener Butter / thu ein solchen Teig darein / daß der Krug halb davon voll wirt / vnd wenn er auffgelauffen / daß er voll ist / so scheubs in heissen Ofen / vnd laß backen / thu jn herauß / vnd laß jn kalt werden / zerschlag den Krug / vnnd thu die Schifer davon hinweg / vnnd gibs fein gantz auff Tisch / so sihet es wie ein Krug.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Model Gebackens].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 13, Nr. 43,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=model-gebackens-2 (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)