Originalrezept:
Nim(m) Ziweben / die fein sauber außgewäschen seyn / stecks an ein höltzern Spieß / vnd mach ein Teig darzu an von lauter Wein vnnd Mehl / weltz darinnen vmb / vnd thu jn in heisse Butter / vnnd backs fein resch auß / thu es herauß / vnd schneidt die Ziweben nach der läng auff / gibs warm auff
ein Tisch.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Ziweben in Teig].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 13, Nr. 45,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=ziweben-in-teig (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)