Originalrezept:
Nim(m) Nüß / die sauber geschelet seyn / auch so viel Zucker / vnnd stoß mit Rosenwasser / biß zu einem Teig wirt / thu es auff ein Oblat / vnd treibs fein rundt auß / scheubs in Ofen / vnd backs geschwindt hinweg / dz fein weiß bleibt / so werden sie schön aufflauffen / laß kalt werden / vnnd gibs frisch auff ein Tisch. Du magst auch wol ein Marcipan darauß mache(n) / wie von Mandeln / die gerieben vnnd wol getrucknet seyn mit einem Sirup vnnd Rosenwasser.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Marcipan gemacht von Nüß].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 13, Nr. 74,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=marcipan-gemacht-von-nuess (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)