Originalrezept:
Nim(m) den Kappaun / zeuch jm die Haut ab / glid darnach ab Diechel vnd Flügel / zerklopffs mit einem Messerrück / saltzs vnd pfeffers / legs auff ein Roßt / vnd brats geschwindt hinweg / begeuß es mit heissem Speck / vnd wenn du es wilt anrichten / so geuß darüber ein feine braune Brüh / oder schel ein Pomerantzen / die saur ist / fein breit vnd dünn / leg sie fein auff den Karwenada / vnnd druck den Safft von einer Pomerantzen darauff / vnnd laß es flugs aufftragen auff ein Tisch / weils warm ist / so ist es gut vnd zierlich.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Kapaun, Orangen (Pomeranzen), Pfeffer, Salz, Sauce (braun), Speck
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "Karwenada von dem Kappaunen.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 20, Nr. 08,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=karwenada-von-dem-kappaunen (25.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)