Originalrezept:
Nim(m) den Schweiß vom Kappaunen / laß jhn vmbrüren / daß er nicht gestehet / vnd nim(m) den Kropff von dem Kappaunen / kehr jhn vmb / vnd reib jhn mit Saltz auß / laß den Schweiß durchlauffen durch ein Sib / vnd schneidt Speck fein klein / thu jn in den Kappaunenschweiß / geuß ein guten Rahm / der süß ist / darvnter / vnd nim(m) Saltz / ein wenig Pfeffer vnnd Ingwer darein / vnnd stoß darvnter ein wenig Muscatenblüt / thu das alles vnter den Schweiß / vnd füll den Kropff damit / bindt jn fein zu / vnnd quell jhn wol in einem Wasser / wenn du jhn gequellt hast / so laß jhn gar an die statt sieden / leg jhn auff ein Roßt / vnnd breun jhn ab / nim(m) darvnter Merrettich / der wol gerieben ist / vnd mit einer guten Rindtfleischbrüh wol angemacht / warm geben vnter den Kropff / so wirt es gut vnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Ingwer, Kapaunenblut, Kapaunenkropf, Kren (Meerrettich), Muskatblüte, Pfeffer, Rahm (Sahne, Obers), Rindsuppe, Salz, Speck
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Gefüllter Kropff vom Kappaunen.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 20, Nr. 29,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=gefuellter-kropff-vom-kappaunen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)