Originalrezept:
NIm(m) den Hecht / vnd schneidt in zu stücken / setz in auff in Wasser / vnd laß ein starcken Sudt auffthun / setz es ab / vnnd säubers auß / thu die Brüh herab / so kompt das Saltz darvon hinweg / seig ein Erbsbrüh darüber / thu gantzen Pfeffer / gantze Muscatenblüt / gestossenen Ingwer / vnnd geschnttenen Pettersilgen / darein. Nim(m) auch vngeschmältzte frische Butter darein / auch ein wenig eyngebrennt Mehl / laß miteinander sieden / vnd saltz jn nit / denn der Hecht ist vorhin gesaltzen / so wirt die Brüh auch darvon gesaltzen / gut vnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Butter, Erbsenbrühe, Hecht, Ingwer, Mehl, Muskatblüte, Petersilie, Pfeffer, Wasser
Transkription:
Helga Kraihamer
Zitierempfehlung:
Helga Kraihamer (Transkription): "Von Tunnen Hechten was darauß zu machen.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 13,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=10724 (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Helga Kraihamer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)