Originalrezept:
Nim ein Hecht / vnd reiß jn voneinander mit den Schupen / saltz jhn darnach wol / vnd laß jn ein gute weil im Saltz ligen / leg jhn auff ein Roßt / vnd setz jn auff glüende Kolen / vnd quells ab auff beyden seiten / daß nur trcken wirt / Thu Butter in ein Pfannen / vnnd laß sie heiß werden / wirff alsdenn den Hecht hinein / vnd röß jn auß / daß er resch wirt vnd wol bebacken. Thu jn herauß in eine Schüssel / gib darüber gestossenen Pfeffer / Weinessig / vnd heisse Butter / da du den Hecht innen geröß hast / so wirt es gut vnd wolgeschmack. Setzs fllugs auff ein Tisch / dieweil er warm ist. Also macht man die Kölhecht / wenn mans geschwindt wil haben / sonderlich wenn die Butter vorhanden ist. Man kan auch wol ein Hecht zurichten / daß man jn gar abbrät auff einem Roßt / mit Butter begossen / vnd ein saure Brüh darvnter gemacht.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Butter, Hecht, Pfeffer, Salz, Weinessig
Transkription:
Maximilian Schmidauer
Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "[Kölhecht zu machen].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 12, Nr. 03,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=koelhecht-zu-machen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)