Originalrezept:
Steck das Fleisch an ein Spieß / brats ab / vnnd wenns halb gebraten ist / so zeuch es ab vom Spieß / thu es in den Hafenkessel / vnd schneidt Zwibeln darauff / geuß darüber ein Rindtfleischbrüh / oder kaltes Wasser / reib Ruckenbrot darein / vnnd laß es miteinander sieden / geuß ein wenig Essig darein / vnnd pfeffers mit gestossenem Pfeffer / zerklopff ein wenig Wacholderbeer / thu sie auch darein / vnnd laß miteinander sieden / mach ein kurtze Brüh daran / so wirts desto besser vnnd wolgeschmacker.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Essig, Pfeffer, Rinderbrühe, Roggenbrot, Wacholderbeeren, Wasser, Wildschwein, Zwiebel
Transkription:
Irene Tripp
Zitierempfehlung:
Irene Tripp (Transkription): "Eyngedämpfft Wildpret.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 02, Teil 05, Nr. 38,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=eyngedaempfft-wildpret (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Irene Tripp.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)