Originalrezept:
NIm Krautbrüh / vnd thu die Biscorn darein / thu es in einen Hafen / vnnd decks zu / setz zu einem Feuwer / vnnd laß fein gemach sieden / vnnd wenn es auffgesotten hat / so versuchs / obs gesaltzen genug ist / vnnd laß sie nicht versieden in der Krautbrüh / richt es fein trucken an / vnd geuß ein wenig Essig darüber / so werden sie gut zu essen / vnd gewinnen fein ein blaw farb / werden gut vnd steiff in der Krautbrüh.
Transkription:
Maximilian Schmidauer
Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "[Biscorn in Krautbrüh].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 32, Nr. 01,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=biscorn-in-krautbrueh (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)