Originalrezept:
Schneidt in auff einer seiten mit einem Messer fein klein / vnnd leg das gehackt in ein Schüssel / oder schneidt ihn auff der Schüssel / laß daß gehackt vnter dem Schlegel / mach ein braune Brüh von einem Braten / vnd gieß vber den Schlegel / der in dem Silber ligt / setz es auff Kolen / vnd laß darmit ein Sudt auffthun / biß du es schier wirst anrichten / Als denn nimm saure frische Limonien / die vngesaltzen seindt / mach sie weich / so wirdt sie lindt / vnd gibt viel Safft / schneidt die voneinander / vnd drucks vber den Schlegel / so wirt es fein saur darvon. Ists aber im Winter / so gib vnter das gehackt ein wenig Pfeffer. Vnd diese Speise nennet man Hatsche von einem Hammelschlegel.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: braune Brühe, Hammelkeule, Limonen, Limonensaft, Pfeffer
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "Widerumb ein Hammelschlegel zu richten.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 05, Nr. 28,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=widerumb-ein-hammelschlegel-zu-richten (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)