Originalrezept:
Nimm von dem hindern Schlegel das Fleisch / vnnd schneidt es herauß / vnd nimm frischen vngesaltzenen Speck / vnd ein wenig Zwibeln / hack es durcheinander biß klein wirdt / thu gestossenen Pfeffer vnd kein Ey darein / vnd mach länglichte Knödel / leg sie auff ein Roßt / vnd dämpffs eyn mit Zwibeln / oder Wacholderbeer / es sey saur oder nicht / so seindt sie auff beyde manier gut. Kanst auch wol solche Knödel machen / wie mans vom Kalbfleisch macht / mit Rindtfeißt oder weissem Weck / so werden sie desto mildter / doch daß man sie macht mit aller zugehörung / es sey weiß oder gelb.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Hammelkeule, Pfeffer (grob gest.), Rinderfett, Speck ungesalzen, Zwiebel
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "[Hammelschlegel gehackt]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 05, Nr. 39,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=hammelschlegel-gehackt (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)