Originalrezept:
Breun es wol an die statt / vnd thu es darnach in ein Fischkessel / geuß daran Wein vnd Essig / auch ein wenig Rindtfleischbrüh / vnd brenn ein wenig Mehl darein / thu darein Ziweben / vnd laß es miteinander sieden / vnd wenns halb gesotten ist / so mach es ab mit Pfeffer / Saffran / vnd ein wenig Zucker / laß es darnach widerumb sieden / vnnd wenns auffgesotten hat / so versuch es / ob es wolgeschmack ist. Hastu kein Ziweben / so nimm Vngerische Pflaumen / so wirt es gut vnnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Essig, Lammfleisch, Mehl, Pfeffer, Rindsuppe, Safran, Wein, Zibeben, Zucker
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "Fleisch eynzudämpffen mit Ziweben.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 06, Nr. 15,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=fleisch-eynzudaempffen-mit-ziweben (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)