Originalrezept:
GEbackene Frösch / saltzs / pfeffers vnnd mehls eyn / backs auß heisser Butter / daß sie fein resch seyn / gib sie warm auff den Tisch / vnnd besträw sie mit Ingwer. Wiltu aber ein saure Brüh darüber geben / so nim(m) Agrastwasser mit den Beeren / nim(m) auch Butter darein / vnnd ein wenig Pfeffer / laß darmit auffsieden / vn(d) geuß es vber die Gebackene Frösch / so wirt es gut vnd wolgeschmack. Vnnd wenn du die Frösch wilt zurichten / so zeuch die Haut darvon hinweg / nim(m) das Hindertheil / vnd quells in heissem Wasser / saltz vnnd pfeffers / vnnd laß ein weil darinnen ligen / so zeucht es viel Wasser darauß / darnach kanstu es zum backen oder zum eynmachen nemmen.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: (Butter)schmalz, Agrest (unreife Trauben), Butter, Frösche, Ingwer, Mehl, Pfeffer, Salz
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "Gebackene Frösch.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 60, Nr. 01,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=gebackene-froesch (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)