Originalrezept:
Nim(m) Kapskraut / vnnd quells / drucks wol auß dem Wasser / vnnd hacks klein / druck die Brüh wol darvon hinweg / vnnd mach das Kraut mit saurem Rahm ab / mit Eyerdottern vnnd guter frischer Butter. Vnnd also macht man die Füll von weissem Kraut / vnd man nennet es ein Kraut Turten von frischem weissen Kraut.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Kraut Turten von frischem weissen Kraut].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 16, Nr. 27,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=kraut-turten-von-frischem-weissen-kraut (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)