Originalrezept:
Nim(m) Mandeln / die weiß vnd wolgeweicht seind in kaltem Wasser / schneidt sie fein länglicht vnnd dünn / nim(m) kleine Rosein darvnter / die sauber außgewaschen seyn / wirff sie in Sirup / der dick gesotten ist / vnd laß wol darmit sieden .Thu es auß auff ein Oblat / das fein rundt außgestochen ist / vnd laß es fein kalt wrden / so ist es gut vnd zierlich.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Mandeln Confect].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 18, Nr. 13,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=mandeln-confect (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)