Originalrezept:
Nim(m) den Schlegel / spick jn / schneidt den Speck eins Fingers dick / vnd etwan drey Figner lang / spick den Schlegel damit nach der läng / vnnd nicht nach der zwerg / stz jn zu in einem Wasser / vnd saltz jn wol / vnnd wenn er gesotten ist / so zeuch jn auff ein saubers Bret / vnd laß jhn kalt werden / beschneidt vnd säuber jn auß / vnd gib jn auff ein Tisch / gib Essig vnd grün Pettersilgen darüber / oder mach ein grüne Salfen davnter von Korn oder Brunnkreß.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Essig, Fettschwanzschaf, Petersilie, Salz, Speck, Wasser
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Schlegel von Schaf].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 02, Teil 14, Nr. 08,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=schlegel-von-schaf (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)