Originalrezept:
Nim(m) die Bersig / schup sie / vnd saltz sie eyn / vnd laß ein weil im Saltz ligen / richt sie darnach in einen Kessel / vnd streich das Saltz hinweg / schneidt Zwibeln fein breit vnnd dünn darüber / thu ein wenig Kümel vnnd gestossen Ingwer darein / vnd seig ein Erbsbrüh darüber / vnd ein wenig Essig / setz sie auff / vnd laß sieden. Vnd wenn du es schier wilt herab heben / so brenn heisse Butter darein / daß ein kurtze Brüh gewinnet / so wirdt es gut vnnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Butter, Erbsenbrühe, Essig, Flussbarsch (Bersig), Ingwer, Kümmel, Salz, Zwiebel
Transkription:
Irene Tripp
Zitierempfehlung:
Irene Tripp (Transkription): "[Bersig in einer Brühe.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 29, Nr. 06,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=bersig-in-einer-bruehe (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Irene Tripp.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)