Originalrezept:
Nim(m) Fleisch und Ochsenfeißt / ein wenig Zwibel vnnd Saffran / auch Eyer / vnd hack es durcheinander / mach lange oder breite Knödel darauß. Mach ein Roßt warm / leg sie darauff vnd brat sie / vnnd mach sie fein braun auff beyden seiten / leg sie in ein vberzinten Fischkessel / vn(n) geuß ein gute Rindtfleischbrüh darüber / hastu kein Brüh / so nim(m) Wasser / schneidt Pettersilgen Wurtzel daran / vnd stoß ein wenig Wacholderbeer / nim(m) Pfeffer / vnd ein wenig Saffran darvnter / vnd dämpff es miteinander ein / so wirdt es wolgeschmack.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Eier, Ochsenfett, Petersilienwurzel, Pfeffer, Rindfleisch, Rindsuppe, Safran, Wacholderbeeren, Wasser, Zwiebel
Transkription:
Wolfram Kracker
Zitierempfehlung:
Wolfram Kracker (Transkription): "[Rindtfleischknödel / gebratne]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 01, Nr. 64,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=rindtfleischknoedel-gebratne (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Wolfram Kracker.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)