[Gekochter Stockfisch]

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 52, Nr. 02

Originalrezept:

Nim(m) gewässerten Stockfisch / der fein weiß ist / mit der Blasen / schneide weisse Zwibeln klein darüber / vnnd geusz ein wenig süsse Milch darüber / vnd sauber frische Butter / lasz miteinander resch eynsieden / vnd thu ein wenig eyngebrennt Mehl darein / vnd lasz darmit auffsieden / vnnd wenn du es wilt anrichten / so saltz es am ersten / denn wenn du jn bey zeit eynfaltzest / vnnd leszt jn stehen / so wirdt er zeh.

Transkription:

Marlies Berger

Zitierempfehlung:
Marlies Berger (Transkription): "[Gekochter Stockfisch]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 52, Nr. 02,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=gekochter-stockfisch (22.11.2024).

Datenbankeintrag erstellt von Marlies Berger.


In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)