[Gehack aus Stockfisch]

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 52, Nr. 05

Herkunftsbezeichnung(en): Spanische Krapfen

Originalrezept:

Nim(m) Stockfisch / der fein weisz ist / setz jn mit Wasser zu / vnnd lasz ein Sudt auffthun / thu jhn herausz / vnnd wasch jn fein sauber ausz / dasz der geschmack davon kompt / truck jn wol ausz / dasz kein Wasser darinnen ist / nim(m) jn / vnd hack jn gar klein / thu jn in ein vberzindten Fischkessel / vnd thu ein wenig eyngebrennt Mehl darvnter / vnd schwartze Rosein / die sauber auszgewaschen / vnd frische Meybutter / geusz ein wenig süsse Milch darvnter / vnd lasz miteinander sieden / thu ein wenig Zucker darein / vnnd wenn du wilt anrichten / so bespreng jn mit Saltz / rürs durcheinander / so ist es auch gut vnd wolgeschmack. Ausz einem solchen Gehack kanstu kleine Pasteten machen / oder Spanische Krapffen mit viel Blettern / oder ein Turten / so wirt es gut vnd wolgeschmack seyn.

Transkription:

Marlies Berger

Zitierempfehlung:
Marlies Berger (Transkription): "[Gehack aus Stockfisch]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 52, Nr. 05,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=gehack-aus-stockfisch (22.11.2024).

Datenbankeintrag erstellt von Marlies Berger.


In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)