Originalrezept:
Hack das Fleisch zu kleinen stücken / vnd thu es in ein kaltes Wasser / wässer es auß / vnnd wenns außgewässert ist / so setzt es auff / vnd quells oder vberrecks wol / vnd wenn du es vberreckt hast / so seubers sauber auß / vnd wenn du es hast außgeseubert / so nim(m) ein gute Rindtfleischbrüh darvnter / vnnd ein wenig Essig / brenn ein wenig Mehl darein / vnd laß es miteinander sieden / schneidt darnach Limonien darein / vnnd wenns schier gesotten ist / so wirff frische vngeschmältzte Butter darein /vnd laß sie mit aufsieden / so wirt es gut vnd wolgeschmack / laß es nicht lang sieden mit der Butter / so wird es weiß vnd gut.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Butter, Essig, Lammfleisch, Limonen, Mehl, Rindsuppe
Transkription:
Margit Gull
Zitierempfehlung:
Margit Gull (Transkription): "Lemmernfleisch einzumachen mit Limonien.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 06, Nr. 21,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=lemmernfleisch-einzumachen-mit-limonien (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Margit Gull.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)