Originalrezept:
Nimm Bretzel / weich sie in Milch eyn / thu sie in ein Turtenpfannen / vnd kleine schwartze Rosein darvnter / thu gute frische Butter / die vngeschmältzet ist / darüber / scheubs in Ofen / vnd laß backen / oder auff heisser Aschen / daß vnten vnd oben heiß ist / vnd wenns gebacken / so stürtz es vmb in eine Schüssel / besträw es mit Zucker / vnd gibs warm auff ein Tisch.
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "[Bretzel gebacken]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 166,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=bretzel-gebacken (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)