Originalrezept:
Nimm Reiß / vnd wasch in auß / vnd setz ihn auff mit Wasser / vnd quell in wol / wasch in wider auß / vnd klaub in sauber / nimm abgezogene Mandeln / schneidt sie klein / vnd rößt sie in Butter / daß sie weiß vnd resch bleiben / wirff darnach den Reiß darein / vnd rößts darmit / machs süß mit Zucker / vnnd thu schwartze Rosein darein / gibs trucken oder warm auff ein Tisch. Also essen es die Türcken gern. Du kansts eynmachen in Pasteten vnd in Turten.
Kategorisierung:
Beilagen:Hauptzutaten: Butter, Mandeln (abgezogen), Reis, Rosinen (schwarz), Wasser, Zucker
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "Türckischen Reiß.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 169,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=tuerckischen-reiss (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)