Originalrezept:
Nimm Reiß / vnd seudt in in Milch / laß ihn gar dick sieden / saltz ab / vnd rür ein schön weissen Zucker darvnter / schüt ihn auff ein saubers Bret / vnd thu es fein voneinander / laß kalt werden / vnnd zerschneidts stückweiß / mehls wol / vnd thu es in heisse Butter / backs fein langsam / so wirt es resch. Vnd wenn du es anrichtest / so sträw Zucker darüber / vnnd gibs warm auff ein Tisch / so ist es auch gut.
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "[Reiß gebacken]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 172,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=reiss-gebacken (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)