Originalrezept:
Nimm Ruben / setz sie in einem Wasser zu / vnnd laß sie sieden / biß sie gar werden / schüt sie auff ein Durchschlag / vnd küls auß / hack sie klein / nimm Butter in einen Fischkessel / vnnd mach sie heiß / thu die gehackte Ruben darein / vnd rürs vmb / daß wolgeschweißt wirt / mach es mit gesottener Milch vnd Saltz ab / gibs warm auff ein Tisch / so ist es gut vnd wolgeschmack.
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "[Ruben Muß]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 186,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=ruben-muss (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)