Originalrezept:
Nimm Vngerische Pflaumen / die dürr seyn / wasch sie sauber auß / vnd thu die Kern hinweg. Die Plaumen thu in einen Mörsel / vnd stoß mit kleinen schwartzen Rosein / nimm zwey oder drey Eyerdotter darvnter / vnd ein wenig Zimmet / nimm Schnitten von einem Weck / vnd behe sie auff der einen Seiten / vnd auff der andern nicht / vnnd streich die Füll auf die Seiten / die du hast abgebeht / legs in ein Turtenpfann / vnnd thu ein wenig Butter darein / setz auff ein Roßt / vnd thu Kolen darvnter / thu ein Hafendeck mit Kolen darüber / daß oben mehr Hitz gehet als vnten / schaw offt darzu / daß du es nit verbrennest / denn es leßt sich geschwindt backen / gibs warm auff ein Tisch / vnd besträw es mit weissem Zucker. Vnnd die Speiß nennet man Pouesen von Vngerischen Pflaumen gemacht.
Kategorisierung:
Brot & Gebäck:Hauptzutaten: Butter, Dotter (Eigelb), Rosinen (schwarz), Ungarische Pflaumen, Wecken, Zimt, Zucker
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "[Pouesen von Vngerischen Pflaumen gemacht]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 209,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=pouesen-von-vngerischen-pflaumen-gemacht (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)