Originalrezept:
Nimm ein Hecht / seudt in gar trucken ab / zeuch jhn auff ein Bret / daß er kalt wirdt / zeuch die Schupen sampt der Haut ab / brich jhn voneinander / und klaub die Grädt herauß / thu jn in ein Silber / oder in ein Schüssel / geuß ein wenig Erbsbrüh darüber / vnnd thu frische vngeschmältzte Butter darauff / vnd laß darmit auffsieden / thu ein wenig Senff darauff / vnnd gib jhn auff ein Tisch. Also richt man die Hecht im Senff zu.
Transkription:
Magdalena Bogenhuber
Zitierempfehlung:
Magdalena Bogenhuber (Transkription): "[Hecht im Senff.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 12, Nr. 05,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=hecht-im-senff (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)