Originalrezept:
Treib ein Pasteten auff vom Ruckenteig / vnnd mach den Zemer mit Limonien eyn / mit Gewürtz vnnd Saltz / scheub sie in den Ofen / vnd backs / vnnd wenns halb gebacken ist / so nimm ein eysern Löffel oder drey voll angemachten Pfeffer / geuß jhn zu dem Lufftloch hinein / vnnd laß widerumb backen / biß es gar wirdt / oder magst Limonien hacken vnnd Speck / vnnd auff den Boden sträuwen / ehe zu den Zemer in die Pasteten legest.
Kategorisierung:
Pasteten & Würste:Hauptzutaten: Gewürze, Hirschziemer, Pastete (aus Roggenteig], Pfeffer, Salz, Speck, Zitronen
Transkription:
Magdalena Bogenhuber
Zitierempfehlung:
Magdalena Bogenhuber (Transkription): "Zemer Pasteten.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 02, Teil 01, Nr. 24,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=zemer-pasteten (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)