Originalrezept:
Schneidt die Nieren herauß sampt der Feißt / wasch sie auß einem kalten Wasser / vnnd schneidt sie voneinander / saltz sie / vnd stecks an ein Spieß / oder brats auff dem Roßt / oder machs eyn auff allerley manier / sonderlich Böhemisch / Nimm Zwibeln / schneidt sie klein / setz sie in einem Wasser zu / vnn laß ein Sudt auffthun / schütt sie auff ein Durchschlag oder Sib / so kompt das bitter Wasser davon hinweg / thu sie wider in ein Kessel / mach sie mit gestossenem Pfeffer ab / geuß daran Rindtfeißt / Vnd wenn die Nieren gar an die statt gesotten / so schneidt sie darein / laß sie ein Sudt auffthun / so wirdt er gut vnnd wolgeschmack. Also essens die Jäger gern / wenn sie von dem Weidwerck fertig seyn.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Damhirschnieren, Pfeffer, Rinderfett, Salz, Wasser, Zwiebel
Transkription:
Magdalena Bogenhuber
Zitierempfehlung:
Magdalena Bogenhuber (Transkription): "Nieren vom Dendel.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 02, Teil 02, Nr. 14,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=nieren-vom-dendel (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)