Originalrezept:
Nim(m) einen Kalbskopff / vnd laß jn sieden / wenn er gesotten ist / so nim(m)das Hirn herauß / vnd rür es mit Eyern ab / hack grüne Kräuter / vnnd thu Ingwer darein / vnd ein wenig Saltz / rürs durcheinander / nim(m) ein Pfan(n)en / thu darein sauber lauterer Butter / mach sie heiß / vnnd thu das Hirn sampt den Eyern hinein / vnnd mach ein Kuchen darauß / so ist es gut zu essen / Du kanst auch wol ein gerürtes darauß mache / als wen(n) du es von lauter Eyern machest auß dem Kalbshirn.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Butter, Eier, Ingwer, Kalbshirn, Kalbskopf, Kräuter, Salz
Transkription:
Sabine Schwaiger
Zitierempfehlung:
Sabine Schwaiger (Transkription): "[Kalbshirn mit Eyern.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 04, Nr. 03,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=kalbshirn-mit-eyern (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)