Originalrezept:
Take a Rabbet, cut it in Pieces, and grate a little Nutmeg upon it, or Lemon-peel; fry it quick and brown with Butter; then have some strong Broth, in which put Morels and Mushrooms, a few Cocks Combs boil’d tender, Artichoke Bottoms, a little Walnut Liquor, and a Bay-leaf; then roll a Bit of Butter on Flour; shake it well, and serve it up.
Übersetzung:
Hasenfrikassee
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Artischocken, Brühe, Butter, Hahnenkämme, Hase, Lorbeerblätter, Mehl, Morcheln, Muskatnuss, Pilze, Walnusslikör
Transkription:
Marlene Ernst
Zitierempfehlung:
Marlene Ernst (Transkription): "To Fricassy a Rabbet brown", in: Mrs. Eales Compleat Confectioner (1718-1742), Teil 2, S. 064,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=to-fricassy-a-rabbet-brown (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Marlene Ernst.