Originalrezept:
Zerlaß Butter / vnd rür Grießmehl darein / vnd laß mit der Buttr sieden / biß d(aß) die Butter lauter vnd klar wirt / seig sie ab von dem Grieß / den du hast eyngerürt / schüt jn auff ein Sieb / vnd laß die Butter wol davon seigen / thu es in ein Fischkessel / vnd schneidt ein weissen Weck darvnter / setzs auff das Feuwer / vnd rößts miteinander / versaltz es nicht. Vnd wenn du es wilt anrichten / so gibs warm auff ein Tisch / so wirt es gut vn(d) wolgeschmack. Vnd also macht man das Schmaltz Koch.
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Schmaltz Koch.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 028,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=schmaltz-koch (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)