Originalrezept:
Nimb March hackhs khlein, hernach / Nimb souill Gestossne* Mandl ols / March, waickh* vmb .2. Pfening / sembl* in siess obers*, Darnach treib* / Das march in ein weidling* ab, vnd / Riehr* Die Mandl sembl, vnnd March / als vnder einander ab, auch Zuckher vnnd / schlag ain Ayr* nach den andern Darein, / Schmierb* ein Schissel* vnnd Raif* mit / butter, gieß* Den taig* Darein, vnd / Pachs* fein schön vnd nit gar Zu / hais, also ist es Recht vnnd Guett. /
Übersetzung:
Markmus
Kategorisierung:
Süßspeisen:Hauptzutaten: Butter, Eier, Knochenmark, Mandeln, Rahm (Sahne, Obers), Semmeln, Zucker
Transkription:
Barbara Morino
Zitierempfehlung:
Barbara Morino (Transkription): "Daß March Muess ZuMachen", in: Das Kochbuch der Ursulinen (1716), Nr. 301,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=dass-march-muess-zumachen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Marlene Ernst.