Originalrezept:
Nim(m) Ohren / die wol gesotten seyn / von einem Schwein / hacks klein mit dem Hirn und Zungen / ein wenig breites Fleisch / das feißt ist / vnnd nim(m) ein frischen Speck darvnter / hack es alles durcheinander / vnd machs ab mit Pfeffer / Ingwer / Eyern vnnd Saffran / vnd wenns angemacht ist / so nim(m) Schweinen Därm / vnd füll es darein / v(o)n quells in einem heissen Wasser / vnd wen(n)s gequellt ist / so laß es kalt werden / setz widerumb zu mit einer Rindfleischbrüh / vnd laß gar an die statt sieden / vnd wen(n)s gesotten ist / so richt es an mit guter Hennenbrüh / so ist es gut vnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Pasteten & Würste:Hauptzutaten: Eier, Hühnerbrühe, Ingwer, Pfeffer, Rinderbrühe, Safran, Schweinedarm, Schweinshirn, Schweinsohren, Schweinszunge, Speck, Wasser
Transkription:
Irene Tripp
Zitierempfehlung:
Irene Tripp (Transkription): "Hirnwürst zu machen.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 08, Nr. 03,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=hirnwuerst-zu-machen-von-der-spensaw (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Irene Tripp.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)