Originalrezept:
Nim(m) ein Aal / vnd zeuch die Haut davon ab / vnnd schneidt jn zu stücken / setz mit Wasser auff / quells vnd säubers auß / treib ein Pasteten darzu auff von weissem Teig / vnd leg den Aal darein / besträw jn mit Pfeffer / Ingwer / Saltz vnd Muscatenblüt / thu auch gantzen Pfeffer vnnd Zwibeln / die vngeschelet seyn / darvnter / auch frische vngeschmältzte Butter / mach die Pasteten zu / vnd laß backen / schneidts auff / vnd thu die Zwibeln herauß / geuß ein saures Brühlein / das mit Eyerdottern ist angemacht / vnd vorhin auffgesotten / darüber.
Kategorisierung:
Pasteten & Würste:Hauptzutaten: Aal, Butter, Dotterbrühe (sauer), Ingwer, Muskatblüte, Pastetenteig, Pfeffer, Salz, Zwiebel
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Aal Pasteten / mit einem sauren Dotterbrühlein.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 15, Nr. 09,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=aal-pasteten-mit-einem-sauren-dotterbruehlein (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)