Originalrezept:
Nim(m) Epfel vnd Zwibel / auch Limonien / hack sie klein / nim(m) darnach ein Rindtfleischbrüh / vnd setz sie zu / vnd laß sieden / biß daß gar eyngekocht. Nim(m) die Hennen / die gesotten ist /vnnd doch noch sieden bedarff / thu das Gehack in ein vberzinten Fischkessel / geuß lauter Wein vnnd ein wenig Essig darein / leg die Hennen darein / vnd laß darmit sieden / machs darnach ab mit Gewürtz / Pfeffer vnd Saffran / vnnd zuckers wol / laß darmit sieden / dz ein kurtze Brüh gewinnet. Du kanst auch wol ein wenig Brot darein hacken / so wirt es ein wenig dick davon / schneidt ein wenig Bertrumkraut daran / oder magst Limonien darein schneiden fein breit / so ist es gut vnd zierlich.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Äpfel, Bertram, Brot, Essig, Gewürze, Huhn (alt), Limonen, Pfeffer, Rinderbrühe, Safran, Wein, Zucker, Zwiebel
Transkription:
Helga Kraihamer
Zitierempfehlung:
Helga Kraihamer (Transkription): "Auf Vngerisch gelb eyngemacht Hennen.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 21, Nr. 02,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=auf-vngerisch-gelb-eyngemacht-hennen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Helga Kraihamer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)