Originalrezept:
Mach ein Teig an mit lauter Eyern oder Milch / die süß ist / nim(m) Holderblüt mit dem Stengel / vnnd wasch fein sauber auß reinem Wasser / schwings wol auß / daß kein Wasser daran hangt / stoß in Teig / vnd laß jhn wol herab rinnen / stoß darnach in heisse Butter / vnnd rürs auff vnd nider / so gibt es sich voneinander / vnd bäckt durchauß wol / gibs warm auff einen Tisch / vnd besträw es mit weissem Zucker.
Kategorisierung:
Brot & Gebäck:Hauptzutaten: (Butter)schmalz, Backteig, Eier, Hollerblüte (Holunderblüte), Zucker
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Außgebackene Holderblüt.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 13, Nr. 13,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=aussgebackene-holderbluet (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)