[Birn Confect].

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 18, Nr. 04

Originalrezept:

Nim(m) Birn / schel sie / vnd laß die Stengel daran / schab die Stengel / vnd setz sie in Wasser zu / vnd laß sie sieden / vnnd wenn sie begünnen rötlicht zu werden / so mach sie wol süß / vnd laß sieden / biß die Brüh dick wirt / geuß die Brüh vber die Birn / vnd laß kalt werden. Vnd wenn du es wilt auff ein Tisch geben / so besträw es mit Zucker / denn die Birn werden fein rot / wenn man sie seudt.

Kategorisierung:

:

Hauptzutaten: , ,

Transkription:

Sepp Meister, Steffi Schinagl

Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Birn Confect].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 18, Nr. 04,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=birn-confect (22.11.2024).

Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.


In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)