Originalrezept:
Nimm sie / vnnd wasch sie sauber auß / setz zu mit halb Wasser vnd halb Wein / vnd mach sie süß / vnd wenn du sie wilt anrichten / so thu darvnter gerößten Weck / der klein geschnitten / sträw weissen Zucker darüber / so ist es gut vnnd wolgeschmack. Wenn du es aber kalt wilt geben / so nimm gebeht Brot / legs in eine Schüssel / vnd geuß die Weichsel / die gesotten vnd kalt seyn / darüber / vnd wenn du es wilt auff ein Tisch geben / so besträw es mit weissem Zucker / so ist es gut vnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Süßspeisen:Hauptzutaten: Wasser, Weichseln (gedörrt), Wein, Weißbrot (gebäht), Zucker
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "Dürre Weichsel.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 216,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=duerre-weichsel (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)