Originalrezept:
Item / so ein Wein gantz ab hat genommen / kranck / seiger vnd trüb ist worden / so nim Rosen vnd Rauten / eins so viel als deß andern / vnd halb so viel der Körner auß Tannzapffen gerieben / vnnd in ein Säcklein gethan / in die mitten deß Weins gehenckt / auff siben tag / das bringet dem Wein wider all sein krafft / vnd macht jn lauter / schön starck vn frisch zu trincken / Du magst wol schönen Beyfuß darzu thun / vnnd schönen Weitz / oder Weihrauch.
Item / nim das weiß von Eyern / vnd zerschlag das wol mit Saltz / vnd geuß das in den Wein / vnd zerschlag jn sehr / so kompt er wider zu jhm selber in dreyen tagen / vnnd laß den Wein ab / daß er nicht schmäckend werd von den Eyern / so wirt er gut.
Item / nim zwey stück Weihrauch / vn legs in den Wein / der abnimpt / so wirt er nicht schwächer.
Kategorisierung:
Getränke:Hauptzutaten: Beifußwurzel, Eiklar (Eiweiß), Rosen, Salz, Tannensamen, Weihrauch, Wein, Weinraute
Transkription:
Maximilian Schmidauer
Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "Ein andere Kunst.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 20, Teil 1, Nr. 40,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=ein-andere-kunst (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)