Originalrezept:
Nimm ein stück Fleisch von einem Zemer / spicks / vnd laß an die statt sieden / thu es herauß / vnd mach ein Teig darzu von einem schönen weissen Mehl / nimm lauter Eyerdotter / vnd frische Butter / die vnzerlaffen ist / darvnter / mach ein Teig damit an / so wirt er fein gelb / treib jn auß / vnn schlag daß Wildpret darein / besträw es mit Gewürtz vnn Saltz / scheub es in Ofen / vnd verbrenn es nit / so wirdt sichs fein lieblich backen / vnd die Butter herauß steigen / als wenn du es damit begossen hettest / vnd wirt der Teig mürb vnnd besser zu essen / als das Fleisch / das darinnen ist / vnd man nennet es ein Englische Pasteten / weil sie es in Engellandt auff diese manier zugericht / gern essen.
Kategorisierung:
Pasteten & Würste:Hauptzutaten: Butter, Dotter (Eigelb), Gewürze, Hirschziemer, Salz, weißes Mehl
Transkription:
Magdalena Bogenhuber
Zitierempfehlung:
Magdalena Bogenhuber (Transkription): "Ein Englische Pasteten zu machen.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 02, Teil 01, Nr. 33,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=ein-englische-pasteten-zu-machen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)