[Ein eyngemachter Kappaunen.]

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 20, Nr. 27

Originalrezept:

Nim(m) ein Kappaunen / vnd glid jn ab / vnd setz jhn zu mit einem saubern Wasser / vnd laß gar an die statt sieden / vnd wenns gesotten ist / so säubers auß / vnnd seig die Brüh widerumb darüber / thu Pettersilgen Wurtzel / gantze Muscatenblüt / vnnd gantzen Pfeffer / auch eyngebrennt Mehl darein / laß es miteinander widerumb sieden / wirff ein frische Butter / die vngeschmältzt ist / darein / vnnd laß darmit auffsieden / so wirdt es gut vnnd wolgeschmack. Du kanst auch grüne wolschmeckende Kräuter darvnter hacken / vnd saur machen.

Transkription:

Andrea Sobieszek

Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Ein eyngemachter Kappaunen.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 20, Nr. 27,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=ein-eyngemachter-kappaunen (22.11.2024).

Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.


In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)