Originalrezept:
Nim(m) ein Kappaunen / vnd glid jn ab / vnd setz jhn zu mit einem saubern Wasser / vnd laß gar an die statt sieden / vnd wenns gesotten ist / so säubers auß / vnnd seig die Brüh widerumb darüber / thu Pettersilgen Wurtzel / gantze Muscatenblüt / vnnd gantzen Pfeffer / auch eyngebrennt Mehl darein / laß es miteinander widerumb sieden / wirff ein frische Butter / die vngeschmältzt ist / darein / vnnd laß darmit auffsieden / so wirdt es gut vnnd wolgeschmack. Du kanst auch grüne wolschmeckende Kräuter darvnter hacken / vnd saur machen.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Butter, Einbrenn, Kapaun, Kräuter (frisch), Muskatblüte, Petersilienwurzel, Pfeffer, Wasser
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Ein eyngemachter Kappaunen.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 20, Nr. 27,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=ein-eyngemachter-kappaunen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)