Originalrezept:
Nim der grünen Pflaumen die man Kriechen nennet / thu die Kern herauß / rucke das ander durch ein tuch / sieds biß dicklecht wirdt / wiegs ab / vnd nim zweymal so viel Zuckers darzu / temperiers mit Ro= senwasser / in 4. pfundt Zucker nim ein halb seidelein Rosenwassers / sieds ein wenig / vnd thus dann in die Kriechen / sieds vntereinander / biß es dick wird als ein Muß / vnd behalte es.
Übersetzung:
Latwerge für Kranke
Transkription:
Marlene Ernst
Zitierempfehlung:
Marlene Ernst (Transkription): "Ein gute latwergen für krancke leut", in: Kunst und Wunderbüchlein (1631), Kapitel 01, S. 11,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=ein-gute-latwergen-fuer-krancke-leut (21.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Marlene Ernst.