[Ein guter Wachtelbrey.]

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 31, Nr. 03

Originalrezept:

Nim(m) gebratene Wachteln / vnnd schönen Hierßbrey / wasch jn fein sauber auß / setz jn auff das Feuwer / vnnd quells wol ab / wasch jn widerumb auß / vnd klaub jn fein sauber / thu sie in ein Geschirr / vnnd seig ein Rindtfeißt / oder ein wenig Rindtfleischbrüh darüber / setz auff kleine Kolen / vnnd wenn es anfehet zu quellen / so rür es fein vmb / vnnd je öffter du es rürest / je besser es wirt / machs nicht sehr feißt / auch nicht zu mager / vnd nim(m) nicht viel Brüh darzu / so wirt es desto besser / vnd wenn du es wirst anrichten / so richt am ersten den Brey an / leg die gebraten Wachteln hinein / nim(m) widerumb ein Brey / vnd bedecks damit / so wirdt es gut vnd wolgeschmack. Also macht man die Wachtelbrey.

Kategorisierung:

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Hauptzutaten: , , ,

Transkription:

Andrea Sobieszek

Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Ein guter Wachtelbrey.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 31, Nr. 03,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=ein-guter-wachtelbrey (22.11.2024).

Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.


In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)