Originalrezept:
Nim(m) den Magen vom Hecht mit dem Darm / setzs auffs Feuwer / vnd quells wol / küls auß / vnnd schneidts auff / schleim es sauber auß mit einem Messer / setz es wider zu mit wolgeschmackter Erbeßbrüh / pfeffers vnnd gelbs / vnd laß wol sieden / schmältz vnd versaltz es nicht / so wirdt es gut vnnd wolgeschmack. Darumb nennet man es ein Suppen von einem Hechtmagen. Du magst auch die Leber darzu nemmen vom Hecht / rößt sie auß Butter / schneidt sie fein klein / vnnd thu sie in die Suppen / so wirdt es desto besser.
Kategorisierung:
Suppen:Hauptzutaten: Butter, Erbsenbrühe, Hechtdarm, Hechtleber, Hechtmagen, Pfeffer, Safran, Salz
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Ein Suppen von einem Hechtmagen.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 12, Nr. 03,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=ein-suppen-von-einem-hechtmagen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)